PetiB elnöknek!

PetiB, eMagyarország elnökjelöltjének blogja.

Utolsó kommentek

Hozzáértő vezető egy fejlődő eMagyarországért!

2009.01.03. 11:54 Fungar

Gazdaságfejlesztés, ahogyan PetiB csapata látja

Címkék: program

 

Szeretnék először is köszönetet mondani PetiBnek, hogy csapatában nekem is helyet szorított. Én képviselhetem a PPL-SZP koalíciót a gazdaság területen, magyarul megkaptam a lehetőséget az ország gazdaságának rendbetételére. Sajnos a játék adta lehetőségek korlátozottak, ezért nincs olyan nagy tárháza egy gazdasági miniszternek.  
 
Először is meg kell valósítani egy nyilvántartást a külföldön lévő magyar nyersanyagcégekről, hogy a feldolgozó cégeink tudják, kit kell keresniük nyersanyag ügyben. Ez a nyilvántartás, hasznos a gazdasági kapacitások felmérésére, illetve, hogy ne alapítsunk felesleges nyersanyag cégeket, helyesebben fogalmazva ne itthonról vigyük ki a munkásokat a létszám fölötti cégekhez.
 
A cégekkel fel kell venni a kapcsolatot, tájékoztatni kell őket, hogy a megfelelő produktivitást érjenek el, ne alkalmazzanak több munkást, ezzel is növelve a termelést. Illetve, hogy felmérjük, hogy kinek milyen nyersanyagra van szüksége, ezzel is segítve a zavartalan működést.
 
Ehhez a feladathoz közvetlenül tartozik a monitoring rész is. A megkezdett folyamatokat felügyelni kell, figyelni kell a munkáselosztást és ilyenek. Ide tartozik, hogy meg kell próbálni hazacsábítani az olyan munkásokat, akik nem harc vagy nyersanyagtermelés miatt vannak kint.
 
Utoljára szeretnénk javaslatokat nyújtani a nép felé, merre milyen piaci kilátások vannak, honnan érdemes beszerezni dolgokat, illetve hová érdemes exportálni.
 
Természetesen szoros együttműködés lesz a tréningcégekkel is, hiszen onnan neveljük a ki eMagyarország munkásait.
 
Illetve vannak elképzeléseink egy org létrehozásáról, amely a magántőkések megtakarításaival kívánna profitot szerezni nekik és az államnak is, külföldön megvalósított cégvásárlással, de ez csak az előbbi feladatok véghezvitele után lehetséges.
 
Ez a programom röviden kifejtve, ha bárkinek valamilyen kérdése van, tegye fel kommentben, igyekszem legjobb tudásom szerint megválaszolni azt.
 
Fungar
Gazdaságminiszter jelölt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://petibelnoknek.blog.hu/api/trackback/id/tr16854912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása