PetiB elnöknek!

PetiB, eMagyarország elnökjelöltjének blogja.

Utolsó kommentek

Hozzáértő vezető egy fejlődő eMagyarországért!

2009.01.02. 11:42 Baloggie

PetiB kormány hadügyminisztériumi programtervezete

Hadügy, nos ez az egyik legkényesebb pontja a kormányzásnak. Az előző ciklusokban számtalan terv született a hadsereg megszervezésére, hogy aztán a következő kormány mindazt elfelejtse, s teljesen a nulláról kezdje az építkezést. Pedig egy erős alapokon nyugvó, állandó berendezkedésen alapuló hadsereg sokat nyom a latba a politikai tárgyalásokon is, hogy egy közismert mondással éljek: mindig az erősebb kutya baszik.

Természetesen a következő kormányzatnak is kell terve legyen, a hadseregre, nos az alábbiakban a PetiB kormányét ismertetném. Tanulva az eddigiek hibáiból, nem célunk eltörölni mindazt, amit az előző ciklusban létrehoztak. A hadsereg felépítése úgy nézne ki, hogy volna egy 20-30 fős elit, ők mennének külföldre harcolni, s volna egy jóval szélesebb tömegbázissal rendelkező hadsereg. Az elitet folyamatosan támogatnánk gifttel, és fegyverrel, amit állami q5 fegyvergyárból finanszíroznánk.

Az a meglátás, hogy egy embernek képtelenség kézben tartani ezt az egészet, ezért PetiB hatalomra kerülése esetén a sereg irányítása a következőképpen nézne ki: lenne egy hadügyminiszter, aki a logisztikai dolgokkal foglalkozna, és ő tartaná kézben, a hadsereg ellátását (tehát nem katona, ezért nem is szükséges katonai tapasztalat), s lenne egy vezérkar, aki szigorúan a stratégiai, katonai döntésekkel foglalkozna.

A hadügyminiszteri posztra Baloggie (tehát a cikkíró) a jelölt, a vezérkart pedig a parlament választaná meg, és az elnök nevezi ki. Ugye itt jön képbe az állandóság, a hadügyminiszterek ciklusonként cserélődnek, s folyton új programokat hoznak, ám a vezérkari főnökök a két három legerősebb katonákból kerülnének ki, ezek azért állandóak, s a hadseregbe folytonosságot hoznának.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://petibelnoknek.blog.hu/api/trackback/id/tr67852997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása