PetiB elnöknek!

PetiB, eMagyarország elnökjelöltjének blogja.

Utolsó kommentek

Hozzáértő vezető egy fejlődő eMagyarországért!

2009.01.02. 20:38 PetiB

Légy részese!

Az eRepublik játék lényege szerint a közösség építésében és fenntartásában rejlő lehetőségeket szimulálja. Ahhoz, hogy egy nagy létszámú közösség hatékonyan működjön, a közösség tagjainak tudásuk, tehetségük és érdeklődésük szerint el kell osztaniuk egymás között az elvégzendő feladatokat. A „városállam ügyeivel foglalkozók” vagyis az ún. politikusok, főleg a képviseleti demokráciákban, azt a feladatot vállalják magukra, hogy a közösséget legmagasabb szinten érintő kérdésekkel a közösség javát szolgálva foglalkoznak. A választott politikusok azonban sokszor elvesztik a közösség nem politikus tagjaival a valódi és őszinte kapcsolatot és pusztán feltételezésekre építve alakítják ki elképzeléseiket arról, hogy mik a többség igényei és hogy a képviseltek mit tartanak követendő iránynak.

 

Mi úgy gondoljuk, hogy az a politikus, amelyik bizalmat kapott szavazóitól, egyúttal annak a felelősségét is vállalja, hogy feltételezések helyett naprakész és friss információkat szerez attól a csoporttól, amelyet képvisel. Ez szükséges ahhoz ugyanis, hogy az államot alkotó emberek között egészséges és hosszú távú bizalom álljon fent.

Mi úgy gondoljuk, hogy a politika lényege a párbeszéd, amelynek nem kizárólag a pártok között, zárt vagy csak résre nyitott ajtók mögött folyó tárgyalásain kell meglennie, hanem a nyilvánosság előtt is. Párbeszédre van szükség az országot fenntartó népesség és az ország ügyeit kézben tartó játékosok között, hiszen egyik sem boldogulhat a másik nélkül. Közös a sorsunk és közös a jövőnk is.

Mi úgy gondoljuk, hogy ahhoz, hogy ez a közös jövő csakugyan mindenkié legyen, be kell vonnunk a hasznos politika mindennapjaiba az átlagembereket is, hogy kifejthessék véleményüket, elmondhassák ötleteiket, javaslataikat. Azt szeretnénk, ha közös életünk úgy zajlana, hogy abban senkinek se kelljen az elszenvedő fél szerepét felvennie, egy igazi közösség ugyanis csak egyenrangú, résztvevő felekből állhat. Minden polgár ugyanolyan jogokkal rendelkezik, éppen ezért mindenkinek joga van a közös ügyeinkben való részvételre.

 

Ezért a kampányban meghirdetjük a "Légy részese" akciót. Ez a kommunikációt és az átláthatóságot hivatott szolgálni. Ez több részből áll egyrészt lehet írni nekem a petibforpresident@gmail.com címre.

Ide ötleteket, panaszokat, vagy bármilyen információt, kérdést várunk.

A lényeg az, hogy bevonjunk titeket, a kampányba és aztán a kormányzásba.

A másik a Mibbit.com/chate linken a #legyreszese szobában lesz itt minden délután 4-től-10-ig várunk mindenkit mondja el a véleményét az ország állapotáról.

Ezenkívül az #erep szobában ha bárki rám kattint egy PM üzenet erejéig, ő segiteni fog és válaszolni a kérdéseitekre.

Fontos az, hogy írjatok, beszéljetek velünk, mert lehet, hogy ti láttok olyan problémákat is amiket mi nem.

Emellett aki kíváncsi a kampány többi mozzanatára olvassa a petibelnoknek.blog.hu-t.

 

A választások után létrehozzuk, az OÉT-ből a KEF-et a közösségi érdekegyeztető fórumot, itt bárki hozzászólhatna a kormány munkájához, kérdéseket tehetne fel, amire az illetékesek válaszolnának.

Emellett a fórumon minden héten létrehoznánk egy új topikot amiben az állami cégek elmúlt heti, pénzügyi jelentését közölnénk.

Tervbe van véve egy olyan lehetőség, is hogy bizonyos számú támogató komment aláírás után bárki nyújthasson be törvényjavaslatot, az Országgyűlés elé.

 

Légy részese, hogy létrehozzunk egy átláthatóbb emberbarátibb Magyarországot.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://petibelnoknek.blog.hu/api/trackback/id/tr45854016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása