PetiB elnöknek!

PetiB, eMagyarország elnökjelöltjének blogja.

Utolsó kommentek

Hozzáértő vezető egy fejlődő eMagyarországért!

2009.01.03. 21:36 kroovy

Közjog, közösség, párbeszéd

Címkék: közösség párbeszéd közjog

Minden nemzet eRepebulik világában végig megy egy olyan intézményes változáson, fejlődésen, melynek köszönhetően az ország működése közjogi és politikai értelemben is letisztultabbá válik, ezzel segítve a nemzet erősödését. E tényezők önmagukban sosem elegendőek egy aktív közösség léte és a polgárok részvétele nélkül. Ezek fényében szeretném PetiB elnökjelölt megválasztása esetén tökéletesíteni eMagyar Köztársaság közjogi intézményrendszerét, erősíteni és támogatni a közösségépítés felé irányuló tevékenységeket, illetve még inkább biztosítani a polgárok érdekérvényesítő képességét eMagyarországon az elkövetkezendő ciklusban mint PetiB belügyminiszteri posztjára jelölt személy.

 

Alkotmány és Országgyűlés

eMagyarországon nem egyszer történt olyan eset, mikor a döntőbírói szerepet egy alkotmánynak kellett volna átvennie. Felismerve ezt a problémát az előző ciklusokban indultak ez irányban kezdeményezések, sikeresek és sikertelenek. Azonban a politikai kultúránk kialakulásával elmondható, hogy alkotmányunk megalkotásának folyamata olyan stádiumba lépett, melyre lehet alapozni, azonban még nem ért végett. Azonban nagy szükség lenne rá nagyon fontoskérdésekben - kormány és Országgyűlés működésének szabályozása. Célként tűzöm ki, hogy a sikeresen megindított munka elérje célját, és megalkothassuk és megszavazhassuk eMagyarország alaptörvényét, azaz az alkotmányunkat.

Ehhez egyeztetésekre, párbeszédekre lesz szükség több szinten is. Ennek érdekében meg akarom teremteni azt az intézményi keretet - egyeztető fórum, bizottság -, mellyel a közös munka eredménye egy a minden emagyar polgár által elfogadott alaptörvény lesz.

Eljutottunk odáig, hogy az Országgyűlés bármilyen szabályozási mértékkel is, de a második ciklusába lépett. Képviselőként és esetleges belügyminiszterként is azon fogok dolgozni, hogy a törvényhozásunk a szükséges mértékben legyen szabályozva, hogy működésével teljes mértékben az emagyar közösség érdekét szolgálja.

 

Közösségépítés és formálás

Talán kijelenthető, hogy minden közéleti szereplő egyetért abban, hogy aktív közösségre van szükség. Aktív polgárok legyenek a fórumon, különböző szórakoztató játékok kapcsán, eMagyarország bemutatását biztosító wikipedia szerkesztésében, és természetesen minél többen használják a Mibbit.comot, ahol társaloghatnak bármiről. Úgy érzem, hogy ezt minden tekintetben támogatni kell, legyen az anyagi, reklám felület biztosításával vagy cikkekkel. Ezek az eszközök fontosak, mert kisközösségünket összeszokottabbá építheti és formálhatja. Összeszokott közösség tagjai egyszerűbben vehetik az akadályokat eRepublik világában, és gyorsabban biztosíthatják nemzetünk fejlődését.

 

Érdekegyeztetés, párbeszéd

Az Országos Érdekegyeztető Tanács létrehozásával a kormányomnak az volt a célja, hogy olyan intézményt biztosítsunk a munkaadóknak, munkavállalóknak és a kormánynak, ahol megbeszélhetik az emagyar gazdaság problémáit. Azonban a jövőben e tanács működésének alapgondolatát szeretném kiszélesíteni azzal, hogy a polgárok által felvetett ügyeket, szóljon az bármiről - gazdaság, alkotmány, Országgyűlés, külpolitika -, megvitathassák a képviselőkkel és a kormány tagjaival. Sokan panaszkodnak, hogy a már meglévő eszközök ellenére sincs valódi képviselet a törvényhozásban. Így az OÉT átalakulásával, melyet Közösségi Egyeztető Fórumnak neveznénk, ez végre megvalósulhatna.

 

kroovy

Belügyminiszter jelölt

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://petibelnoknek.blog.hu/api/trackback/id/tr69855912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Döglött macska · http://www.pallas70.hu/tb-berugy-tanfolyam.php 2009.10.11. 17:00:58

Öregem, nagyon unatkozhatok, ha ilyesmit olvasok, ahelyett, hogy dolgoznák.
Na mindegy, azért elolvastam, legalább ébren maradtam.
Érdekes volt, bár kissé követhetetlen...
süti beállítások módosítása